Hoe kachel verf toe te passen in uw huis of kantoor?

Kachelverf

Kachelverf is een geweldige manier om een huis of kantoorruimte af te maken die er versleten en groezelig uitziet. U kunt het aanbrengen met een verfkwast, of u kunt een airbrush gebruiken.

Wat is kachelverf?

Kachelverf is een soort verf die je aanbrengt met een airbrush. Het kan worden aangebracht op muren, plafonds, vloeren en meer. Het wordt vaak aangebracht met een verfkwast, en daar werkt het prima voor. U kunt sneldrogende verf kopen die perfect is voor projecten buitenshuis, zoals terrassen, vlonders en meer. Of u kunt verf voor binnen gebruiken, zoals olieverf, aquarelverf, pastelverf en nog veel meer.

Hoe breng je kachelverf aan?

Net als bij elke andere vorm van kunst, wil je ervoor zorgen dat je de verf onder een zodanige hoek aanbrengt dat hij van de muren afspat en niet op de vloer. Om te voorkomen dat de verf uitdroogt, gebruikt u een verfkwast die loodrecht op de muur of vloer staat. Hak losse takken of andere obstakels weg die de verf in de weg kunnen zitten. Het gebruik van een kleine hamer of beitel zal het werk gemakkelijker maken.

Dit is ook handig als u de duur van het schilderproces wilt inkorten om ruimte te maken voor andere projecten of om de klus binnen het budget te klaren. Begin met een zachte olieverfkwast. Met een zwaardere kwast kunt u meer dramatische effecten creëren. Als u de airbrush gebruikt, begin dan met een lichte kleurlaag en werk toe naar een intensere kleur. Beperk de verf tot één of twee lagen. Overschilder niet, anders krijgt uw project ruimtegebrek en zal de verf donkerder van kleur worden. Als u de kleur lichter wilt maken, voeg dan een andere kleur toe aan de mix.

Tips voor het aanbrengen van kachelverf in uw huis of kantoor.

Het eerste waar u aan moet denken is uw kamer. Zijn er muren of decors die een beetje bijwerkverf kunnen gebruiken? Als het antwoord nee is, verwijder dan die muur. Ruim vervolgens je kasten en lades op. Als het antwoord ook nee is, dan zijn er geen vlekken of gaten in de kasten die opgevuld moeten worden. Vergeet niet om ook de werkbladen schoon te maken. Als u een anders saaie kamer wilt opfleuren, gebruik dan een lichte kleur, zoals een kleurloze verf.

Zelfs als de kleur niet de juiste match is voor uw kamer, zal het helpen om wat helderheid toe te voegen aan de plaats. Als het gaat om de muren, wil je niet te zwaar gaan op de verf. Je wilt net genoeg verf op de muren laten zitten zodat ze droog lijken in plaats van pasteus. Aan de andere kant wilt u de verf ook niet te licht aanbrengen – u wilt niet dat de muren doorschijnend worden. Als het op de inrichting aankomt, wilt u niet overdrijven. Probeer de dingen minimaal te houden. Als je een groot kunstwerk hebt dat vergezeld moet gaan van veel decor, probeer dat decor dan zo eenvoudig mogelijk te houden.