3 tips voor het kopen van vintage meubels

Vintage meubels

Voordat je naar de kringloopwinkel gaat of op Craigslist gaat zoeken, moet je ervoor zorgen dat je precies weet waar je naar op zoek bent, zodat je niet eindigt met een paar stukken die niet goed bij elkaar passen. Je kunt dit doen door online artikelen te lezen over waar je op moet letten, zelf naar kringloopwinkels te gaan of een bevriende koop-verkoop-handelaar om advies te vragen. Dit kan een beetje ontmoedigend zijn, dus begin met een paar stukken waarin je geïnteresseerd bent om een beter gevoel voor dingen te krijgen.

Inspecteer het zelf

U kunt niet alles inspecteren, maar u kunt wel iets inspecteren. U kunt een beter idee krijgen van hoe goed een stuk is gemaakt door het te onderzoeken met de artikelen van de winkel in de kamer. Zoek een plek waar u de artikelen kunt neerzetten en houd elk artikel omhoog zodat u kunt zien hoe het eruitziet in verhouding tot de andere.

Als een stuk wiebelig of niet op zijn plaats lijkt te staan, haal het dan uit elkaar om te zien hoe stevig het is. Om te zien of de achterkant stevig is en het hout deugt, kunt u op het stuk gaan zitten. Als het verkeerd aanvoelt, is het dat waarschijnlijk ook. Als het een meubelstuk is dat in uw woonkamer staat, zorg er dan voor dat u het kunt verplaatsen. Vind alles wat u zoekt als het gaat om vintage meubels.

Schat de waarde van je stuk

Als je eenmaal weet waar je naar op zoek bent en wat je bereid bent te betalen, is het tijd om op zoek te gaan. Dat gezegd hebbende, als je niet weet waar je moet zoeken, kun je de juiste stukken niet vinden. Begin met de goedkoopste stukken en werk je weg omhoog als je iets wat je leuk vindt en hebben een budget voor. Als u een paar artikelen in gedachten heeft, is het tijd om de prijs te bepalen. Je kunt beginnen met een online dienst als de Gebruikte Prijzen Gids of een app als TaxJar. Deze diensten laten je een schatting zien van wat je kunt verwachten te krijgen voor elk item.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze vergelijkingen zijn gebaseerd op recente verkopen van soortgelijke items. Dit betekent dat ze niet noodzakelijk een exacte meting zijn van wat je zult krijgen voor je item, maar ze geven je wel een goed idee van wat je kunt verwachten te krijgen. Nogmaals, onthoud dat je wilt krijgen waar je bereid bent voor te betalen.

Laatste gedachten.

Het kopen van gebruikte meubels is een geweldige manier om kwaliteitsstukken te krijgen tegen een fractie van de kosten. Het is echter belangrijk om de juiste stappen te nemen om ervoor te zorgen dat u een geweldige deal krijgt voor uw volgende meubelstuk. Door te weten waar u op moet letten, hoe u het moet prijzen en hoe u het moet inspecteren, kunt u ervoor zorgen dat u de beste deal krijgt voor nieuwe meubels.