Wat doet een Makelaar precies?

Makelaar Roosendaal

Makelaars bemiddelen bij het kopen, verkopen of huren van een huis, kantoor, verzekeringen of roerende zaken. Het vak van bemiddelen tussen de koper en de verkoper heet makelarij. Dit is een beroep dat veel sociale vaardigheden vergt, aangezien de baan erom draait dat je goede connecties kunt onderhouden tussen een verkoper en een potentiële koper. Het grootste gedeelte van de tijd zoekt een makelaar naar een geschikte koper of verkoper om iets aan te verhandelen.

Makelaar

Het woord makelaar krijgt zijn inspiratie van een zeer oud beroep. In de middeleeuwen was er altijd een markt. Deze markt was altijd zeer luidruchtig, dus moest er een brug van communicatie bestaan tussen een klant en een verkoper op de markt. Deze brug van communicatie heette een makelaar, en de oudste vermelding van dit Nederlandse woord komt uit Brugge, België, van het woord makelare. Deze makelare was verplicht om van buitenaf te regelen hoe handelaren van buitenaf met de makelaars bemiddelen on te handelen. In de 21e eeuw is er ook term die hiernaar verwijst, de beursmakelaars, die handelen in aandelen op de beurs, maar de normale term makelaar verwijst nog steeds naar het “verhandelen” van onroerend goed. Net zoals in de middeleeuwen is de makelaar nog steeds de brug tussen de handelaar(de verkoper) en de klant(de koper).

Roosendaal

Roosendaal is een stad in Noord-Brabant, dicht bij de grens met België. Net als in andere steden zijn er ook in Roosendaal mensen die hun huis willen verkopen, en net als overal anders moet daar een makelaar bij te pas komen. Zeker als mensen hun huis verkopen aan een Belgische inwoner die alleen Frans spreekt, komt de brug tussen verkoper en koper in de vorm van een makelaar goed van pas. Daarom worden altijd Makelaar Roosendaal gezocht voor de specifieke reden om te helpen met het verkopen van het huis aan een andere eigenaar, net zoals overal elders op de wereld dat zo is.