Hoe kiest u de perfecte Poignée en cuir voor uw kasten

Poignée en cuir

Bezit u een keuken? Dan weet u nu waarschijnlijk al dat uw kasten een essentieel onderdeel zijn van de inrichting van uw huis. Ze helpen u niet alleen om iets te vinden om op te snoepen terwijl u kookt, maar ze werken ook als een handig opbergsysteem voor uw favoriete keukengereedschap en ingrediënten. Als het antwoord “ja” is, maar u nog steeds niet weet hoe u de perfecte handgreep voor uw kasten moet kiezen, hebben we goed nieuws – er zijn veel verschillende soorten handgrepen die passen bij verschillende soorten keukens.

Wat is een Poignée en cuir?

Een Poignée en cuir is een uitsteeksel van een bouwsteen die “handvat” wordt genoemd, meestal gemaakt van hout of kunststof. De handgreep is dus het deel dat u vastpakt en dat ervoor zorgt dat uw hand niet uit de opening in de kast glijdt wanneer u de deuren opent en sluit. Er zijn veel verschillende soorten handgrepen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Om u te helpen de beste voor uw kasten te kiezen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden: – De dikte van de handgreep: Door de juiste dikte van de handgreep te kiezen, kunt u de deur stevig vastpakken zonder te veel druk op uw handen of armen uit te oefenen, wat kan leiden tot blaren en andere verwondingen.

Een te dunne deurkruk kan moeilijk nauwkeurig te openen en te sluiten zijn, en een te dikke deurkruk kan onevenwichtig en ongemakkelijk in het gebruik zijn. – Het materiaal van het handvat: Hout, kunststof en roestvrij staal hebben allemaal verschillende eigenschappen die kunnen bepalen welk handvat het beste is voor uw keuken. Wanneer u een materiaal kiest, moet u er rekening mee houden of u het handvat comfortabel wilt vastpakken of dat u zich zorgen maakt dat het breekt als u te veel vastpakt. – De stijl van de handgreep: Heeft u liever klassiek of modern? Er zijn veel verschillende soorten van beide stijlen, dus u zult zeker willen kijken naar hoe uw keukenkastjes zijn afgewerkt om te bepalen welke stijl het beste bij u past.

Rechthoekige Poignée en cuir

Rechthoekige handgrepen zijn misschien wel het meest voorkomende type Poignée en cuir gevonden in keukenkastjes. Ze hebben vaak de vorm van de letter “R”, waaraan ze hun naam ontlenen. Rechthoekige handgrepen worden gemaakt van verschillende houtsoorten: populier, es, berk, en andere. Van al deze houtsoorten is populier misschien wel het populairst, omdat het een goede keuze is voor een aantal verschillende toepassingen, waaronder handgrepen voor keukenkastjes. Rechthoekige handgrepen zijn meestal wit geschilderd om hun vorm te behouden, en ze hebben meestal een gekartelde rand om ze gemakkelijk vast te kunnen pakken. Rechthoekige handgrepen zijn soms afgewerkt met een verscheidenheid van ontwerpen, met inbegrip van een afgeschuinde rand of een aantrekkelijke v-groef.

Vierkant Poignée en cuir

Een vierkant Poignée en cuir, vaak versierd met een ster of een ander patroon, is misschien wel het meest voorkomende type handvat in keukenkastjes. Vierkante handgrepen staan ook bekend als “knoop” handgrepen, omdat ze vaak versierd zijn met decoratieve knoopsgaten. Vierkante handgrepen zijn vaak gemaakt van verschillende soorten hout, zoals kersen, esdoorn, of eiken. Afwerking opties omvatten een verscheidenheid van afwerkingen, waaronder satijn, gepolijst, en gewaxt. Vierkante handgrepen worden vaak wit geschilderd, en ze komen in een verscheidenheid van maten. Sommige handgrepen zijn uitgerust met een draaibare die u toelaat om de hoek van de deur aan te passen, zodat het perfect vierkant wanneer het gesloten is. Vierkante handgrepen zijn over het algemeen veel duurzamer dan andere soorten handgrepen, en ze zijn met succes gebruikt voor honderden jaren. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te houden, dus ze zijn een goede keuze voor huizen met kinderen die in de keuken spelen.

magnetische sluiting

Een magnetisch gesloten knop is misschien wel het griezeligste greeptype dat je kunt vinden. Het ziet er precies zo uit als een gewone knop, maar wanneer je de deur opent, dwingt een verborgen magneet in de handgreep de knop om automatisch te sluiten. De gesloten knop is vooral populair in koelkasten en diepvriezers, waar hij wordt gebruikt om te voorkomen dat levensmiddelen zich verbranden in de diepvriezer.