Daklekkage maken in Den Bosch

Daklekkage Den Bosch

Heeft u een lekkage in uw dak? Lekt ‘s nachts het geluid van stromend water uit het raam van uw badkamer? Fluit de wind door uw woonkamer elke keer als het waait? Als dat zo is, dan heeft u waarschijnlijk problemen met uw dak.


Als u op een van deze vragen ja hebt geantwoord, dan moet u een ervaren dakdekker inhuren om uw dak te repareren of te herstellen. Zelfs als u er nog niet helemaal aan toe bent om te geloven dat slecht weer daklekkages in Den Bosch veroorzaakt, moet u nu actie ondernemen. Lekkende daken kunnen leiden tot andere problemen zoals overstromingen, verzakte vloeren, en zelfs structurele mislukking. Het goede nieuws is dat het repareren van een lek op eigen houtje vrij eenvoudig kan zijn. Met een beetje gezond verstand en basisgereedschap kan iedereen het doen!

Wat veroorzaakt daklekkage?

De meeste daklekkages zijn terug te voeren op een aantal onderliggende oorzaken, zoals ouderdom, onjuiste installatie, afvloeiend regenwater of een ondeugdelijk waterdichtingssysteem. Sommige problemen met daklekkage zijn echter complexer en vereisen een professional om ze te verhelpen. Sommige dakdekkersbedrijven zijn gespecialiseerd in het verhelpen van problemen met daklekkage. Als u niet zeker weet of uw dak lekt, laat uw aannemer er dan naar kijken.

Hoe ontstaan daklekkages?

Lekkende daken zijn het gevolg van twee belangrijke dingen. De eerste is onvoldoende dakbedekking. Als een deel van uw dak ontbreekt of zwak is, zal water gemakkelijk een ingang vinden. De dakbedekking zou de volledige hoogte van het dak moeten beslaan, maar in sommige gebieden is dat niet mogelijk. Een andere hoofdoorzaak van daklekkage is slecht funderingswerk. Als het dak op een onstabiele ondergrond is gebouwd, zal het water de lagere delen van uw huis kunnen bereiken. Het is belangrijk om een sterke fundering te hebben om dergelijke problemen in de eerste plaats te voorkomen.

Wat kan er gedaan worden aan daklekkage?

Als u last heeft van daklekkage, is het eerste wat u moet doen bepalen of het komt door een druppel of een lekkend dak. Als de lekkage door een druppel komt, kunt u de informatie in de volgende paragrafen gebruiken om te proberen het zelf te verhelpen. In veel gevallen kan een lekkend dak worden gerepareerd zonder dat u een dakdekker nodig heeft.

De 3 meest voorkomende soorten dakschade.

Spanningsopbouw – Soms veroorzaakt door zware windomstandigheden en de beweging van dakpannen. Scheuren – Dit wordt veroorzaakt door de kracht van de wind die de dakmantel binnendringt. Instorting – Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van spanning en scheuren.